NATULIQUE

Merk
NATULIQUE

NATULIQUE is een exclusief salon merk voor professionals met aandacht voor mens en milieu. NATULIQUE wordt geproduceerd in Denemarken. NATULIQUE gelooft sterk dat ze kunnen werken aan een betere wereld.

Natulique Certified Organic Beauty

De focuspunten van NATULIQUE zijn:

 1. Natuurlijke en Biologische Ingrediënten
 2. Gerecyclede Verpakkingen
 3. de 360BIOCERT standaard
 4. Verantwoorde Marketing
 5. Duurzame Productie
 6. Dierenwelzijn
Block-green
dots-pink-small (Demo)

Wat is NATULIQUE Natuurlijke Haarkleuring?

Wat betekent natuurlijk? Maakt het verschil voor het haar? In de professionele beauty industrie betekent ‘’organische haarkleuring’’ dat de haarkleuring gemaakt is van organische, plantaardige ingrediënten en met beduidend minder chemicaliën dan normale haarkleuring. Dus eigenlijk net als biologisch eten dat gemaakt is met minder pesticiden.

De NATULIQUE haarkleuring is ontwikkeld naar deze formule: het minst mogelijk synthetische chemicaliën en het maximale aantal biologische, plantaardige ingrediënten.

Bestaat 100% organische kleuring?

Er bestaat geen 100% organische, professionele haarkleuring. Haarkleuring moet een aantal synthetische ingrediënten bevatten om een goede werking te behalen. Als kleur stylist weet ik, dat er een pH regulator nodig is om het haar te openen. Dit is een van de weinige synthetische ingrediënten die noodzakelijk zijn voor een goede werking en resultaat van een kleuring.

Natuurlijk zijn er Henna en plantenkleuringen, deze zijn 100% natuurlijk maar, niet in staat om grijs te dekken. Bovendien bevat henna vaak metaalzout wat het haar kan beschadigen en droog kan doen aanvoelen.

Bij NATULIQUE is ons doel om de beste organische haarkleuring aan te bieden voor professionals met minder chemicaliën en een beter resultaat.

NATULIQUE natuurlijke haarkleuring bevat:

 • Gecertificeerd Organische Ingrediënten
 • Bijna geen PPD (0.01%)
 • Geen Ammoniak
 • Geen Lauryl Sulfaat
 • 98,02% Natuurlijk ontleende producten
 • Geen parabenen
 • Fijne, milde geur

Heeft NATULIQUE Kleuring een optimale werking?

Organische haarkleuring is zo natuurlijk mogelijk en met een minimaal aantal chemicaliën gemaakt. NATULIQUE haarkleuring bevat alleen de chemicaliën die echt nodig zijn voor een goed resultaat.

Haarkleuringen hebben een bepaalde pH regulator nodig om het haar te openen. Het grote verschil tussen merken is welk ingrediënt gebruikt wordt als pH regulator. Dit hoeft namelijk geen schadelijke stof te zijn.

Hoe werken professionele haarkleuring vrij van ammoniak?

Niet alle haarkleuringen die vrij zijn van ammoniak worden op dezelfde manier gemaakt. Niet elke Ammoniak-vrije kleuring geeft het beste, gezondste resultaat. Ook is een kleuring vrij van ammoniak en zijn er geen schadelijke dampen – een ammoniak-vrije kleuring kan nog steeds schadelijk zijn.

Dit is waarom:

Afhankelijk van het merk wordt een verschillend aantal van de volgende ingrediënten gebruikt als vervanger van Ammoniak.

 • Monoethanolamine (MEA)
 • Ethanolamine
 • Cocomide MEA
 • Aminomethylpropanol (AMEA)

De meeste haarkleuringen gebruiken Ethanolamine om Ammoniak te vervangen. Bij NATULIQUE gebruiken we een combinatie van Cocomide MEA en Ethanolamine.

Het belangrijkste verschil tussen NATULIQUE en andere merken is het percentage van dit ingrediënt. Zowel Ethanolamine als ammoniak verhogen de pH waarde van het haar zodat de kleurmoleculen het haar kunnen penetreren.

Wanneer er teveel van een van de bovenstaande ingrediënten gebruikt wordt, wordt de pH waarde van het haar erg aangetast en wordt het sluiten van cuticula vermoeilijkt. Wanneer de cuticula niet sluit, wordt glans niet gereflecteerd omdat de haarschubben verstoord en open zijn in plaats van netjes gesloten.

Een andere belangrijke factor is dat de haarkleuring sneller vervaagt met het gebruik van te veel MEA omdat een open cuticula kleurmoleculen niet kan insluiten. NATULIQUE bevat maar 1% Cocamide MEA en 1,5% Ethanolamine. Cocamide MEA en Ethanolamine wordt geproduceerd van kokosnoten en is dus ook een product van natuurlijke origine. Als je kiest voor NATULIQUE natuurlijke haarkleuring krijg je een natuurlijke kleuring met minder chemicaliën en betere resultaten.

IK KOM GRAAG IN CONTACT

Bel ons op 06 54 66 62 99, mail ons op idadriessen@5thavenuestyle.nl of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

  5th Avenue Style Hair & Make-up
  Ook bereikbaar via social media

  Webshop

  Ga naar de webshop, klik op onderstaande knop.

  WEBSHOP